Hernádi Hilda Ágnes a Pannon Egyetem Festetics Doktori Iskola környezettudományok tudományágában készített: „A talajok olajvisszatartó-képességének becslési lehetőségei pedotranszfer típusú összefüggésekkel”  című doktori (PhD) értekezésének magyar nyelvű nyilvános vitájára, melynek,

Időpontja: 2020. június 30. 10:00 óra
Helye: PE Georgikon Kar, Keszthely, Deák Ferenc u. 16. „A” épület, I. emelet, Kari Tanácsterem

Témavezető:
Dr. Anda Angéla egyetemi tanár, DSc

Szabó Rafael a Pannon Egyetem Festetics Doktori Iskola környezettudományok tudományágában készített: „Polivinilidén-difluorid alapú membránok tárolhatóságának vizsgálata”  című doktori (PhD) értekezésének magyar nyelvű nyilvános vitájára, melynek,

Időpontja: 2020. június 17. 10:00 óra
Helye: PE Georgikon Kar, Keszthely, Deák Ferenc u. 16. „A” épület, I. emelet, Kari Tanácsterem

Témavezető:
Dr. Anda Angéla egyetemi tanár, DSc

Tisztelt Mesterszakra Felvételiző Jelöltek!

A behívólevélben közöltek szerint elérhetőek a mester felevételik skype behívási sorrendjei. A felvételi 2020. június 16- án 10:00 órakor kezdődik a közölt sorrendben, jelöltenként 20 perces időközökben.

Kérem, a várható időpontban szíveskedjenek elérhetőek lenni a világhálón!

Sikeres felvételit kívánva,

Üdvözlettel:
Szegleti Csaba
tanulmányi titkár

Kedves Hallgatók!

A 2019/2020-as tanév tavaszi féléves diákigazolvány érvényesítő matricát 2020. június 12-től (péntek) minden héten csak és kizárólag péntekenként 9.00-12.00–ig az „A” épület félemeleti szemináriumoknál kijelölt helyen vehetik át. (Kérjük,hogy az átadóhelyet a Deák F. utca felől a főbejáraton keresztül közelítsék meg.) A matricák érvényesítéséhez nincs szükség időpont egyeztetésre.

Matrica átvételéhez a diákigazolványnak Önöknél kell lennie, ezért azt hozzák magukkal!

A matricákat nem postázzuk és nem „adjuk át elvitelre”.

Átvételkor átvételi elismervényt kell aláírni. Egy hallgató több helyett is eljárhat, amennyiben minden diákigazolványt magával hoz.

  • Maszk használata kötelező!

Egyéb jellegű ügyintézés (pl. jogviszony igazolás kiadása) továbbra is online formában működik, hétköznapokon munkaidőben.

Üdvözlettel:
Oktatási Igazgatóság

Az agrár-felsőoktatás tervezett átalakításának folyamata a törvényjavaslat elfogadásával ténylegesen megerősítést nyert, a hatályos törvényi rendelkezés a magyar Közlönyben is megjelent (MK 125. szám, 2020. május 28.). A Georgikon Kar 2020. augusztus 01. napjától az új Szent István Egyetem részeként működik tovább.

A számos munkacsoportban zajló előkészítő munka folyamatában karunk munkatársai is részt vesznek.

Az új keretek között a kari működés és szervezeti felépítés az év végéig nem változik, a kar és egységei változatlan formában dolgoznak tovább. A Georgikon Campus, Keszthely névvel történő további működés jelzi azt, hogy az oktatást-kutatást támogató és kiszolgáló szervezetek, egységek keszthelyi munkatársai is ennek a folyamatnak a részeként lépnek be az új egyetemi keretek közé. A campus vezetője a campus-főigazgató lesz. A részletes, egységekre, csoportokra kiterjedő egyeztetéseket rövidesen lefolytatjuk, minden jelenlegi munkavállaló számára biztosított a továbblépés.

Az új Egyetem létrehozásával megbízott Előkészítő Bizottság elnöke, Dr. Gyuricza Csaba a folyamatról interjút adott a sajtó munkatársainak.

HTTPS://WWW.NAIK.HU/HIREK/A-REGIO-EGYIK-LEGNAGYOBB-AGRARKEPZESI-INTEZMENYE-JOHET-LETRE-MAGYARORSZAGON

https://hirado.hu/belfold/video/2020/06/03/a-kormany-elinditotta-az-agrar-felsooktatas-modernizalasat

Tisztelt Hallgatók!

Korábbi tájékoztatásunkat megerősítve ezúton is értesítem Önöket, hogy a PE Georgikon Kara - mérlegelve az egészségügyi kockázatokat, figyelembe véve a vonatkozó rendeleteket - a záróvizsgákat online formában (hang- és képi átvitelt egyidejűleg biztosító elektronikai eszköz útján) szervezi meg.

A személyes jelenlét nélküli záróvizsgáztatás lebonyolításának útmutatóját itt érhetik el. Kérem, alaposan tanulmányozzák át az útmutatót és a bennük foglaltak szerint járjanak el.

Eredményes felkészülést, jó egészséget és sikeres záróvizsga-időszakot kívánok Önöknek!

Üdvözlettel,
Dr. Polgár J. Péter
dékán

Tisztelt Hallgatóink!

Amint az Önök előtt is ismert, 2020. április 10-én megjelent a Kormány 101/2020. (IV. 10.) Korm. rendelete, melynek értelmében „6. § Aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett, mentesül az oklevél kiadásának előfeltételéül előírt nyelvvizsga letételének kötelezettsége alól.”

Az oklevél kiállítása és átadása a Pannon Egyetemen az alábbi rend szerint fog történni:

1. lépés: Az „ONYN - Oklevél kiállítás nyelvvizsgakövetelmény teljesítése nélkül” kérvény beadása a Neptun rendszerben. A kérvény egyben a kiállításhoz szükséges adategyeztetés is. Azon hallgatóink, akik már rendelkeznek sikeres záróvizsgával az alábbi beosztás szerinti kezdeményezhetik oklevelük kiállítását:

1. időszak 2018-2020 évben záróvizsgázottak – 2020. április 15-től
2. időszak 2015-2017 évben záróvizsgázottak – 2020. április 22-től
3. időszak 2010-2014 évben záróvizsgázottak – 2020. április 29-től
4. időszak 2010 előtt záróvizsgázottak – 2020. május 6-tól

2. lépés: Az oklevél kiállítása a jogszabály által biztosított 30 napon belül. Amikor elkészül az oklevél e-mailben jelezzük. Az e-mail minden további szükséges információt tartalmazni fog az átvételi időpont on-line rendszeren keresztüli foglalásáról, valamint az átvétel helyszínéről és módjáról.

3. lépés: Személyes átvétel. Időpontfoglalás alapján az oklevél csak személyesen vehető át. Kérjük, tartsák tiszteletben, hogy a jelenlegi járványügyi intézkedések ebben az esetben is különleges eljárásrendet igényelnek. Ennek megfelelően kérjük, hogy az on-line foglalt és visszaigazolt időpontot pontosan tartsák be. Amikor megérkeznek a foglalt időpontjukra, akkor a várakozás során is tartsák be egymástól az előírt 1,5 méteres távolságot. Az átadás során kollégáink és az Önök egészségének védelme érdekében a személyes kontaktus minimalizálására törekszünk.

Felhívjuk figyelmüket, hogy csak azoknak áll módunkban kiállítani és átadni az oklevelüket, akiknek nincs az Egyetemmel szemben tartozása.

Neptun rendszer elérése
A folyamat 1. lépésében a Neptun rendszeren keresztül kell a kérvényt benyújtani. A kérvényt a hallgatói webes felületen (https://oi.uni-pannon.hu/neptun) bejelentkezve a NEPTUN/Ügyintézés/Kérvények/Kitölthető kérvények menüponton találják. Amennyiben nem emlékszik Neptun jelszavára, vagy az elmúlt egy évben nem jelentkezett be a Neptun rendszerbe, akkor próbálja meg a kezdeti jelszót bejelentkezéskor:

Kezdeti jelszó: Neééééhhnn, formában, ahol a jelszó első két karaktere mindenkinél Ne, melyet a születési dátum követ. Például: Ne19991123, ha Ön 1999. november 23-án született. Amennyiben kérdése van a folyamattal kapcsolatban, kérjük, hogy a https://oi.uni-pannon.hu oldalon tájékozódjon és keresse a szakja tanulmányi ügyintézőjét.

Oktatási Igazgatóság

Kedves Hallgatók!

2020.04.07-én újabb felsőoktatási változásokat jelentett be az Operatív Törzs:

  • az idén végző hallgatók nyelvvizsga nélkül is átvehetik diplomájukat,
  • a korábban végzett hallgatók, akik nyelvvizsga hiányában eddig nem tudták átvenni diplomájukat, most szintén átvehetik
  • egyszeri 500 000 Ft értékű diákhitelt lehet igényelni 0%-os kamattal.

A részletek pontos megismeréséig kérjük szíves türelmeteket.

Amint megjelenik a jogszabály, és ehhez a részletes szabályozás ismertté válik, tájékoztatni fogunk benneteket a lebonyolítás menetéről.

Oktatási Igazgatóság